Mitsubishi hőszivattyúk

Mitsubishi Zubadan és Ecodan hőszivattyúk széles kínálata.

Mitsubishi_Zubadan_Hoszivattyu_split

6 kw teljesítmény

3 év garancia

Bruttó 2 350 000 Ft

Készleten

Mit érdemes tudni a Mitsubishi hőszivattyúkról?

A Mitsubishi neve már ismerősen csenghet, hiszen népszerű autógyártónak számít, de emellett számos más elektronikához köthető iparágban is jelen van. Ezek között kiemelkedő a cég klimatizálásban és épületgépészetben betöltött szerepe. A legjelentősebb hőszivattyú gyártók között tartjuk számon.

Számos Mitsubishi Electric hőszivattyú típus érhető el mind a háztartási, mind az üzleti felhasználók számára. Ebben a bejegyzésben részletesebben megismerheted a termékeket.

Mitsubishi Electric hőszivattyúk fő termékcsaládja a Ecodan széria.

Az Ecodan hőszivattyúk levegő-víz rendszerűek, ami azt jelenti, hogy a kültéri levegő hőjét hasznosítják a beltér fűtésére és hűtésére.

A hűtés és fűtés mellett az Ecodan hőszivattyúk számos változata képes meleg vizet is biztosítani az adott épület számára. Melegvíztartállyal is rendelkeznek, így egy hagyományos bojlerhez hasonlóan állandó melegvíz forrásként is hasznosíthatóak.

Rendkívül jól szabályozható a működésük, ugyanis a hagyományos fali és vezeték nélküli vezérlők mellett telefonos alkalmazásról is vezérelhetőek az Ecodan hőszivattyúk.

A Mitsubishi Ecodan hőszivattyúk típusai

További három fő kategóriára bontható az Ecodan széria. Így a felhasználási módtól és a már meglévő fűtő / hűtő berendezésektől függően mindenki megtalálhatja a testreszabott megoldást.

PUZ széria

A PUZ és PUHZ jelölésű modellek 5kW, 6kW, 8.5kW, 11.2kW és 14kW teljesítményű változatokban érhetőek el. Leginkább családi és lakóházak, valamint kis méretű ipari és kereskedelmi jellegű épületek kiszolgálására javasolt.

Kínálatunkban számos PUZ szériás hőszivattyút találhatsz.

QUHZ széria

A PUZ szériánál kisebb teljesítményű levegő-víz rendszer, amely 4.5kW teljesítményével kisebb házak és lakások kiszolgálására lett megalkotva.

Hibrid rendszerek

A hibrid Ecodan rendszerek úgy lettek kialakítva, hogy már meglévő bojlerekkel és kazánokkal együtt képesek legyen együttműködni, így gyakorlatilag tandemben biztosítva az épület klimatizálását és melegvíz ellátását.

Milyen előnyök szólnak a Mitsubishi hőszivattyúk mellett?

Számos előnnyel rendelkeznek a széria tagjai, nézzük azokat a tényezőket, amely miatt gyakran esik az Ecodan hőszivattyúkra ügyfeleink választása.

Teljeskörű megoldás

Az Ecodan rendszerek a fűtés és hűtés mellett képesek melegvizet is biztosítani. Így nincs szükség külön bojlerre, vagy egyéb fűtőberendezésre. Egyetlen telepítéssel megoldható a teljes épület klimatizálása és a melegvíz biztosítása.

Kiemelkedő teljesítmény

A legújabb Ecodan szivattyúk A+++ besorolású SCoP értékekkel rendelkeznek átlagos klímán és alacsony hőmérsékleten tesztelve.

Megfelelő működés extrém időjárási körülmények közt is

Mínusz 18 Celsius fokig a rendszer képes a 60 fokos vízhőmérsékletet biztosítani. Továbbá -30 fokban is képes folyamatosan 50 fokos vízhőmérsékletet tartani.

Halk működés

A PUZ modellek képesek mindössze 54 dB zajjal üzemelni, köszönhetően a rezgésgátló felépítésének köszönhetően. Ez az érték „csendes módban” akár további 9 dB-el csükkenthető.

Számos változat

Az Mitsubishi hőszivattyúk kínálatunkban 6kW-os teljesítménytől egészen 16kW-ig rendelkezésre állnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb változatot.

Egyszerűsített telepítés

Több téren is megkönnyíti a szakemberek munkáját az Ecodan szivattyúk kialakítása, így az átlagosnál rövidebb idő alatt telepíthető és üzemelhető be egy-egy újonnan telepített rendszer.

Auto Adaptation rendszer

A Mitsubishi egyedi fejlesztésű vezérlőjének köszönhetően tovább növelhető a szivattyúk teljesítménye. A rendszer a rendelkezésre álló változók függvényében folyamatosan vizsgálja a szükséges hőmennyiséget. Ennek köszönhetően további hatékonyságnövelés és megtérülés érhető el.

Zónakontroll

A Mitsubishi hőszivattyúk képesek különböző hőmérsékleti igények kiszolgálására is, ha eltérő hőmennyiség szükségletek merülnének fel. Így egy folyamatban képes kiszolgálni egy magasabb és egy alacsonyabb megjelenő igényt is.

Több egység párhuzamos vezérlése

A z Ecodan rendszereknek nem kell kizárólag egy beltéri és egy kültéri egységből állniuk. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, akkor akár 6 egység is összekapcsolható.

Mit jelentenek az egyes tulajdonságok a hőszivattyúk mellett?

Nem egyszerű eligazodni a rengeteg mérőszám és tulajdonság között. Hogy egy kis segítséget nyújtsunk a megfelelő választáshoz, összegyűjtöttük a legfontosabb, általunk is megjelenített tulajdonságok magyarázatát.

Kategória: Itt három különböző megoldást különböztetünk meg.
Split: Osztott rendszerű hőszivattyú, elkülönített kültéri és beltéri egységekkel.
Monoblokk: Ebben az esetben egyetlen kültéri egységben helyezkedik el a hűtőkör.
HMV: A HMV jelölésű hőszivattyúk képesek használati melegvíz előállítására is a fűtés és hűtés mellett.

Teljesítmény: A hőszivattyú által leadott névleges teljesítményt jelöli.

Fázis: A hőszivattyú üzemeltetéséhez szükséges villamos betáplálást jelenti. Ez lehet 1, vagy 3 fázisú.

HMV: Ha képes a hőszivattyú használati melegvíz előállítására, akkor jelöljük, hogy a készülék rendelkezik-e tartállyal és ha igen, akkor az milyen méretű.

Kiegészítő fűtőpatron: Megmutatja, hogy rendelkezik-e a szivattyú kiegészítő, elektromos fűtőbetéttel és ha igen, akkor az milyen teljesítményű.

Hűtőközeg: A készülék által használt hűtőközeg típusát jelöli.

Fűtés: Megmutatja, hogy mekkora minimális kinti hőmérsékletig képes a hőszivattyú energiát kinyerni a levegőből.

Ha kérdése van, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal

Kérjük keressen minket elérhetőségeink bármelyikén, vagy töltse ki árajánlatkérő űrlapunkat!